Ambitie is een werkwoord

Diepgaande kennis en onderbouwde ervaring zijn de twee leidraden doorheen Van Beylens carrière.  Pas de schoolomgeving verlaten klopt hij aan bij de beste restaurants in binnen- en buitenland om er te leren van het kruim van de culinaire wereld. Denk maar aan Heston Blumenthal van The Fat Duck en Ferran Adrià van elBulli. De ontdekking van het domein Hof ten Damme vormt een mijlpaal in zijn leven. Samen met zijn echtgenote Dominique bouwt hij het goed uit tot een feestzaal waar enkel de wet van de meest verfijnde gastronomie en de warmste ontvangst geldt. Op zijn lauweren rusten was echter niet aan Van Beylen besteed. Stilstaan is achteruitgaan en enkel nieuwe uitdagingen voorkomen dat. Die geestdrift zorgt voor de ontwikkeling van de Q2, een bijzondere revelatie. De lopende band, die hij specifiek voor banketten en grote evenementen uitwerkte, is ondertussen een hype onder topchefs. Het nieuwste project waaronder hij zijn schouders gezet heeft, is dan weer ontstaan uit de hechte vertrouwensband met Albert Adrià. Samen met Dirk Peeters ontwikkelen de culinaire creatievelingen vandaag met R&D Food Revolution een exclusieve productlijn van Albert Adrià.

(Pro)motor van NorthSeaChefs

Uit idealisme wierp de milieubewuste ondernemer zich ook op als stuwende kracht achter NorthSeaChefs, een niet-commerciële werkgroep die pleit voor duurzaam gebruik van Belgische vis ten voordele van consument, visser, reder én mariene biotoop. Het team van  enthousiaste ambassadeurs promoot duurzame vis, onbekende vissoorten en bijvangst. NorthSeaChefs moedigt ook chefs, hobbykoks en consumenten aan om op een verantwoorde wijze om te gaan met minder  bekende duurzame vissoorten en bijvangst uit de Noordzee. Niets dan positiefs voor vissers en gastronomie dus.